Scooore League - Oostende pakt vijfde opeenvolgende basketbaltitel

Oostende heeft zich woensdag voor de vijfde keer op rij tot basketbalkampioen van België gekroond, de 17e titel in de geschiedenis van de club. In het vierde finaleduel van de play-offs van de Scooore League won de kustploeg met 69-74 (rust: 32-41) op het parket van Okapi Aalstar. Oostende kwam zo op een onoverbrugbare 3-1 voorsprong, waardoor de laatste wedstrijd in de best-of-five niet meer gespeeld moet worden. Na het eerste kwart leidden de bezoekers met 17-23, bij de rust stond voor het team van Dario Gjergja een comfortabele 32-41 voorsprong op het scorebord. In het derde kwart (24-13) werden de rollen echter omgekeerd, Aalstar kon daarbij rekenen op een uitstekende Jerime Anderson (24 punten). Oostende stelde in het vierde kwart (13-20) orde op zaken. Bij de kustploeg was Rasko Katic met 25 punten het best bij schot.

Dit jaar veroverde Oostende zijn 17e Beker van België, het telt nu dus evenveel landstitels. Voor de vierde opeenvolgende keer lukt de club de dubbel. Vorig jaar zette Oostende in de finale Bergen met 3-1 opzij. Aalstar kon de Belgische titel nog nooit veroveren.