Radja Nainggolan: “Goed toernooi spelen om WK-teleurstelling te vergeten”

Radja Nainggolan: "Goed toernooi spelen om WK-teleurstelling te vergeten"

Radja Nainggolan is na enkele weken blessureleed opnieuw klaar voor de dienst en kijkt reikhalzend uit naar het EK. Dat zei de middenvelder woensdag na afloop van de eerste training van de Rode Duivels in Bordeaux. ‘Il Ninja’ is verlost van een kuitblessure die hem enkele weken aan de kant hield en maakte in de uitzwaaiwedstrijd van afgelopen zondag tegen Noorwegen (3-2) meteen de 90 minuten vol. Hij speelde geen onvergetelijke match en lag met een foutje aan de basis van de eerste Noorse treffer. “Ik sta er opnieuw, al was ik zondag misschien meer gefocust om fysiek in orde te zijn. Op technisch niveau maakte in enkele foutjes, dat weet ik ook wel, maar dat maakt nu eenmaal deel uit van het voetbal”, klonk het. “Misschien hadden we als ploeg na de zware voorbereiding ook wel wat last van de vermoeidheid, op het toernooi zelf zal er wel een andere mentaliteit bij de spelers zijn”.

Nainggolan groeide bij de Duivels uit tot vaste pion op het middenveld van Marc Wilmots en kan op de ‘zes’ of op de ‘acht’ spelen. “Ik wil gewoon spelen, elke speler wil dat. Als ik zelf moet kiezen, doe ik dat liever als ‘zes’, net voor de verdediging. Ik denk snel vooruit en vanuit die positie is dat makkelijker. Maar de bondscoach beslist en ik pas me aan”, meldde de middenvelder, die maandag met Italië meteen een voor hem erg bekende tegenstander treft. “Italië is de nummer één op tactisch vlak, maar wij hebben aanvallend dan weer enorm veel kwaliteiten. Wij moeten een goed blok vormen en rekenen op een flits van een van onze spelers die het verschil kan maken.”

De 28-jarige Antwerpenaar is na een sterk seizoen bij AS Roma gegeerd wild op de transfermarkt en Chelsea trekt flink aan zijn mouw. “(Toekomstig Chelsea-coach) Antonio Conte volgt me al langer en wilde me al bij Juventus. Hij heeft me al verteld welk soort speler ik voor hem zou kunnen zijn en ik voel dat hij me echt wil. Toch laat ik twaalf jaar Italië niet zo maar achter me, we zien wel wat er de komende weken allemaal gebeurt. Thibaut Courtois en Eden Hazard hebben me al gevraagd om naar Chelsea te komen, maar een mogelijke transfer speelt nu niet in mijn hoofd”, aldus Nainggolan. “Ik focus me nu volop op het EK en wil een goed toernooi spelen, om zo ook de teleurstelling van het WK te vergeten.”

bron: Belga