Vijf signalen die erop wijzen dat je dringend vakantie nodig hebt

Als je in de spiegel kijkt en vaststelt dat je eruit ziet als je pasfoto, dan is het tijd om in te grijpen. Check jezelf op onderstaande symptomen en boek een vakantie indien nodig, zodat je de burn-out voor bent.

1. Je slaapt slecht

Slaapproblemen worden vaak veroorzaakt door stress. Misschien ben je te veel gefocust op je werk, en is het tijd om stoom af te blazen.

2. Je mist belangrijke privé-momenten

Als je te veel familie-etentjes of schoolconcerten moet afzeggen, dan is het tijd dat je weer investeert in je gezin. Dat kan thuis, al is volledige aandacht geven makkelijker wanneer je er samen op uit trekt.

3. Je maakt fouten op het werk

Wanneer er door verstrooidheid of vermoeidheid meer fouten sluipen in je werk, dan is het tijd om je mentale hardware te laten rebooten. Je hersenen hebben af en toe rust nodig, zeker na intense werkperiodes.

4. Je bent niet meer enthousiast over je job

Als je niet meer even graag naar het werk gaat als vroeger, dan heb je waarschijnlijk nood aan een pauze. Het is in dat geval belangrijk om je spirit terug te vinden, en dat kan soms het best door even weg te gaan. Zo kun je alles op een rijtje zetten.

5. Je maakt ongezonde keuzes

Naar een glas wijn grijpen van zodra je de werkvloer verlaat, te weinig sporten of te veel eten: dat zijn veelvoorkomende signalen die erop kunnen wijzen dat je te weinig tijd voor je eigen gezondheid neemt. Op vakantie kan je even uitblazen, en weer een gezonde routine opbouwen, die je daarna probeert vol te houden.

Foto Pixabay