Fotograaf maakt prachtige foto's van vis in een kwal

De Australische fotograaf Tim Samuel is erin geslaagd om een uniek natuurfenomeen vast te leggen op de gevoelige plaat. Tijdens het duiken kwam hij een vis tegen die vastzat in een doorzichtige kwal en dat leverde bijzonder mooie plaatjes op. 
door
Liesbeth
Leestijd 1 min.

Samuel maakte de foto's bij de kust van Pass Beach in het Australische Byron Bay. "Toen ik de kwal voor mijn neus zag passeren, wist ik meteen dat het bijzondere beelden kon opleveren", vertelt hij aan Mashable. "Ook al ben ik een fervente snorkelaar, dit had ik nog nooit gezien."

Hij kon het duo ongeveer een halfuur volgen. "Ik heb even getwijfeld om de vis te bevrijden, maar heb uiteindelijk besloten om de natuur zijn gang te laten gaan." En dat is een goede beslissing, beweert Ian Tibbets, maritiem bioloog bij de Center for Marine Science at the University of Queensland. Hij vermoedt dat de vis de kwal gebruikt als een soort schild. "Op basis van de beschrijving is het moeilijk om te zeggen of de vis opgeslokt is of dat hij profiteert van de kwal. Omdat de vis probeert te zwemmen, ben ik vrij zeker dat het visje blij is dat hij daar beschermd zit."

Wie de foto's wil bekijken, neemt best een kijkje op de website of Instagrampagina van Tim Samuel.

Foto's Instagram / timsamuelphotography