Ook vandaag nog onweer

door
Belga
Leestijd 1 min.

Vanmiddag en vanavond zijn er perioden met zon maar er ontstaan, voornamelijk in het binnenland, ook zware onweersbuien, mogelijk met hagel en windstoten. Doordat de buien maar langzaam bewegen kan er plaatselijk weer veel regen vallen. Er staat een zwakke, aan zee een matige noordoostenwind. De maxima bedragen 20 graden op de stranden en 24 tot 27 graden verder landinwaarts. Ook vannacht komen soms nog flinke onweersbuien voor, maar over het noordwesten van het land wordt het geleidelijk droog met opklaringen. De minima komen uit tussen 12 tot 15 graden.

Morgen zijn er nog buien, mogelijk met onweer over de zuidoostelijke helft van het land. Elders is, of wordt het snel droog met geleidelijk zonnige perioden. De wind waait zwak tot matig uit noord tot noordoost. De maxima bedragen 19 graden aan de kust en in de Ardennen en 22 tot 24 graden verder landinwaarts.

Donderdag en vrijdag verlopen droog met zonnige perioden. Het wordt zowat 22 graden. Vrijdagavond neemt de bewolking toe en in de nacht gaat het regenen. Van zaterdag tot midden volgende week is het wisselend bewolkt met iedere dag kans op buien, mogelijk met onweer. De middagtemperatuur komt dan niet of nauwelijks nog boven 20 graden uit. Zoals de kaarten er nu voorliggen is er alvast tot 20 juni geen uitzicht op een periode met standvastig en warm zomerweer.

bron: Belga