Lichaam aangetroffen van verstekeling in vliegtuig Brussels Airlines

Lichaam aangetroffen van verstekeling in vliegtuig Brussels Airlines

In een vliegtuig van Brussels Airlines is dinsdagnamiddag op Brussels Airport het lichaam aangetroffen van een verstekeling. Dat bevestigt de luchtvaartmaatschappij, na berichtgeving van VTM NIEUWS. Het vliegtuig was afkomstig van Dakar, de hoofdstad van het West-Afrikaanse Senegal, voegt het parket Halle-Vilvoorde toe. “Er is inderdaad aan boord van een van onze toestellen het lichaam gevonden van een persoon die overleden was”, zegt Geert Sciot van Brussels Airlines. Het gaat om een verstekeling, klinkt het. De politie en het parket werden op de hoogte gebracht en het onderzoek loopt. Personeelsleden van Brussels Airlines troffen het lichaam aan bij een controle van het vliegtuig.

“Naar aanleiding van het onderhoud van een vliegtuig van Brussels Airlines dat vandaag in Zaventem is geland, komende van Dakar, hebben technici deze namiddag in het landingsgestel het lichaam van een onbekende Afrikaanse man aangetroffen”, meldt het parket Halle-Vilvoorde. “Er werden geen identiteitsdocumenten teruggevonden.”

Het parket stuurde een wetsdokter en het labo ter plaatse met het oog op identificatie van de persoon en het achterhalen van de doodsoorzaak. Na het plaatsbezoek zal al dan niet worden beslist om tot een autopsie over te gaan, besluit het parket.
Het gebeurt wel vaker in de internationale luchtvaart dat personen zich bijvoorbeeld aan het landingsgestel in de wielkast verstoppen.

bron: Belga