Francesco Totti tekent voor 25e seizoen bij AS Roma

door
Belga
Leestijd 1 min.

Francesco Totti heeft zijn contract bij de Italiaanse topclub AS Roma tot eind volgend seizoen verlengd, zo maakte AS Roma dinsdag bekend. Voor de 39-jarige Totti, die aanvoerder en levende legende is bij de Giallorosso, wordt het zijn 25e seizoen in de Romeinse clubkleuren. In 1993 vierde hij met Roma zijn debuut in de Serie A, 23 jaar later staan staan er 601 competitiewedstrijden op zijn teller, met daarin 248 doelpunten. In de Italiaanse topklasse doen enkel Paolo Maldini (647 wedstrijden met AC Milan) en Javier Zanetti (615 wedstrijden met Inter) momenteel nog beter.

Op financieel vlak moest de voormalige international wel stevig inleveren. Komend seizoen zou Totti nog 1 miljoen euro opstrijken,

terwijl hij voordien jaarlijks goed was voor 4,5 miljoen euro. Na afloop van het seizoen zou hij bij Roma een functie in het management van de club krijgen.

De wereldkampioen van 2006 hielp Roma in 2001 aan de derde landstitel in de clubgeschiedenis. In 2007 en 2008 werd de Coppa Italia gewonnen, in 2007 de Italiaanse Supercup. Momenteel is hij bij de Romeinen ploegmaat van Rode Duivel Radja Nainggolan, die in de belangstelling staat van onder meer Chelsea.

bron: Belga