EK 2016 – Tornike Okriashvili (Racing Genk) nekt Spanje in uitzwaaiwedstrijd

EK 2016 - Tornike Okriashvili (Racing Genk) nekt Spanje in uitzwaaiwedstrijd

Spanje heeft dinsdagavond in zijn afscheidswedstrijd tegen Georgië een verrassende 0-1 nederlaag geleden. Tornike Okriashvili, door Racing Genk in de tweede seizoenshelft verhuurd aan Eskisehirspor, scoorde het enige doelpunt van de partij. Spanje leek met Georgië een hapklare brok te hebben gekozen voor de afreis naar Frankrijk, maar dat bleek helemaal anders uit te draaien. “La Roja” domineerde het balbezit, liefst 76 procent tegenover 24 voor de Georgiërs, maar had het moeilijk in de laatste fase voor doel. Georgië profiteerde, na balverlies van Jordi Alba, met een snelle counter en Tornike Okriashvili tikte, op aangeven van Jambul Jighauri, na 40 minuten de enige treffer van de avond binnen.
Het is het eerste verlies van Spanje in meer dan een jaar. De vorige nederlaag leden Del Bosque en co op 31 maart 2015 in Nederland (2-0). De laatste thuisnederlaag dateert al van november 2014, toen wereldkampioen Duitsland met 0-1 kwam winnen in Vigo.
Spanje opent maandag zijn EK met een duel tegen Tsjechië. Later in de eerste ronde volgen nog partijen tegen Turkije (17 juni) en Kroatië (21 juni).

.

bron: Belga