Doodstraf voor seriemoordenaar “Grim Sleeper” in VS

Doodstraf voor seriemoordenaar "Grim Sleeper" in VS

Een vroegere vuilnisman is maandag in Californië veroordeeld tot de doodstraf voor de zogenaamde “Grim Sleeper” seriemoorden. De 63-jarige Lonnie David Franklin werd veroordeeld voor de moord van negen vrouwen en een 15-jarig meisje in het zuiden van Los Angeles, tussen 1985 en 2007. De jury besliste unaniem om de man ter dood te veroordelen, aldus het hooggerechtshof van Los Angeles.
De eerste moord vond plaats in een periode waarin veel cocaïne werd gebruikt, waardoor het aantal moorden steeg. Veel van zijn slachtoffers waren zwarte prostituees, en de meesten van hen werden naakt teruggevonden aan de kant van de weg, nadat ze werden doodgeschoten. Het heeft jaren geduurd vooraleer de politie de moorden aan elkaar kon linken.
Franklin werd in 2010 opgepakt op basis van DNA-bewijzen. Sindsdien werd hij door speurders nog gelinkt aan vijf anderen moorden, maar de onderzoekers beslisten om de man voor die moorden niet te vervolgen om niet nog meer vertragingen te veroorzaken in de zaak die al decennia aansleepte, aldus de krant Los Angeles Times. Daarnaast getuigde een Duitse vrouw dat ze in 1974 door Franklin verkracht werd.
De Amerikaan kreeg de bijnaam “Grim Sleeper” vanwege de lange tussenpauzes hij nam tussen de moorden. De bijnaam verwijst bovendien naar de “Grim Reaper” of Magere Hein, een personificatie van de dood.

bron: Belga