Pekinese trouwers moeten op hun paasbest zijn

Vanaf 1 juli moeten koppels strak in het pak zitten als ze willen trouwen in Peking. Wie opdaagt in kort broek en t-shirt wordt ongehuwd weggestuurd.
door
Kevin
Leestijd 1 min.

De burgerlijke stand van Peking heeft beslist dat trouwers vanaf 1 juli netjes gekleed moeten zijn. Als het koppel niet afgeborsteld is, kunnen ze fluiten naar hun huwelijksakte. Volgens Beijing Daily kadert de maatregel in een actie om de Pekinezen meer aanzien te geven voor het huwelijk en het aantal echtscheidingen terug te dringen.

"Het is niet ongewoon dat koppels zich in de echt willen verbinden op hun pantoffels. Het toont hun nonchalance en gebrek aan respect voor het huwelijk. In een oogwenk kan je zien of de huwelijksregistratie een terloopse activiteit is. Die argeloosheid veroorzaakt vaak problemen", getuigt Han Mingxi van de Pekinese burgerlijke stand aan Beijing Daily.

Het aantal echtscheidingen is in China explosief toegenomen de laatste jaren. Vorig jaar nog zouden 3,6 miljoen gehuwde koppels uiteengegaan zijn. Hoofdstad Peking staat steevast mee bovenaan in de rangschikking, met jaarlijks gemiddeld 55.000 officiële breuken.

Foto AFP / O. Morin