Rode Duivels zetten voet aan grond in Frankrijk

Voor de Rode Duivels is het EK nu echt begonnen. Na een hele resem stages en oefenkampen stapte de Belgische selectie gisteren het vliegtuig op richting Bordeaux, waar ze de komende weken hun uitvalsbasis hebben.

Daags na de laatste oefenwedstrijd tegen Noorwegen (3-2) kregen de spelers van bondscoach Marc Wilmots maandag een dagje vrij om nog even bij hun familie te zijn, waarna ze gisteren opnieuw verzamelden voor de aftocht richting Frankrijk. De komende weken (hopelijk tot 10 juli) verblijft de nationale ploeg in het Golf du Médoc Resort in Bordeaux.

Bliksemalarm

Het vertrek vanop zaventem verliep gisteren niet helemaal volgens plan. Door een onweer over Brussel moest het speciaal uitgedoste Trident-vliegtuig van Brussels Airlines een tijdlang op de tarmac van Brussels Airport blijven staan (foto), waar de spelers – inclusief reserve Nicolas Lombaerts – getrakteerd werden op een erehaag door het luchthavenpersoneel. Met wat vertraging kon het toestel uiteindelijk toch opstijgen voor een korte vlucht richting onze zuiderburen.

Bordeaux

Eenmaal aangekomen werd de Belgische delegatie opgewacht door de officiële EK-bus die hen naar hun nieuwe uitvalsbasis bracht, waar ‘s avonds enkel nog een gezamenlijke maaltijd op het programma stond. De Rode Duivels werken er vandaag hun eerste training af in het oefencentrum van Girondins de Bordeaux, dat Wilmots goed kent. Als speler was hij er rond de eeuwwisseling ooit een seizoen aan de slag.

Het eerste groepsduel van de Belgen staat maandag op het programma. Op de openingsspeeldag in groep E kijken de Duivels dan Italië in de ogen in Lyon.