Quentin Tarantino krijgt kritiek na oproep voor “hoeren”

Quentin Tarantino krijgt kritiek na het verspreiden van een Facebookadvertentie waarin hij “hoeren” zoekt voor een nieuw project. Vooral het denigrerende gebruik van “whores” zorgt bij feministen voor irritatie.
door
Tom Kostermans
Leestijd 1 min.

De vrouwelijke figuranten moeten van het Kaukasische ras zijn, mogen niet onder contract liggen bij een agent en moeten tussen 18 en 35 jaar oud zijn. Ze moeten natuurlijke wenkbrauwen en borsten hebben, en een natuurlijke haarkleur die relevant is voor de periode waarin het verhaal zich afspeelt. De kandidaten worden gevraagd een foto op te sturen en hun maten te vermelden.

De feministische blog Women and Hollywood merkte het snel op en de advertentie werd al even snel weer verwijderd. “Figuranten zoeken met de term ‘hoeren' is niet ok”, zeggen de blogsters. “Aan vrouwen vragen om hun foto en maten op te sturen om te zien of ze geschikt zijn als hoer is al even fout. Dit is alweer een voorbeeld van seksisme in Hollywood.”

Het nieuwe project van Tarantino wordt net als ‘Django Unchained' (2012) en ‘The Hateful Eight' (2015) een westernfilm, en de geruchten doen de ronde dat de film wordt geregisseerd door een vrouw en Tarantino het script zal schrijven.

AFP / A.E. Rodriguez