Vierentwintig mensen, onder wie 18 minderjarigen, opgepakt bij politieactie in Namen

Vierentwintig mensen

Bij een politieactie in het kader van de strijd tegen criminaliteit in Namen zijn maandag 24 mensen, onder wie 18 minderjarigen opgepakt. Dat melden de procureur des konings van Namen, Vincent Macq, en de korpschef van de politiezone van Namen, Pascal Ligot. De actie, waaraan 33 agenten deelnamen, paste in een reeks van operaties die de afgelopen maanden werden uitgevoerd tegen criminele feiten, zoals gewelddaden en diefstallen, door criminele bendes in het centrum van de stad. Bovendien wilden de gerechtelijke autoriteiten enkele verdachten van uiteenlopende feiten formeel identificeren en informatie verzamelen om de betrokkenheid van enkele van deze personen bij lopende gerechtelijke dossiers aan te tonen.
Van de 105 mensen die werden gecontroleerd, werden er 24 opgepakt, onder wie 18 minderjarigen. Twee van de verdachten werden opgepakt voor drugshandel. De ene had op het moment van zijn arrestatie marihuana en MDMA op zak, net als 780 euro en materiaal om drugs te verpakken, de andere verdachte had heroïne bij zich.
In het kader van hetzelfde onderzoek, waarbij op 6 januari al een politieoperatie werd uitgevoerd, werden al 3 mensen aangehouden en vier minderjarigen in de jeugdhulp geplaatst.

bron: Belga