Twitteraccounts van beroemdheden gehackt

De twitteraccounts van onder andere Keith Richards, Tame Impala, Bon Iver en Mark Zuckerberg waren voor een poosje gehackt. De daders verspreidden enkele tweets die voor de nodige ophef zorgden. Ondertussen is alles terug bij het oude, maar de verwerpelijke inhoud van de berichten zindert nog na.

Op het account van singer-songwriter Bon Iver wed gemeld dat hij kanker had, gevolgd door een ongepaste tweet over Mohammed Ali. Tame Impala stuurde naar de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij JetBlue Airways een tweet over een bommelding, waarin de band vertelt dat ze aan boord van een vliegtuig zat met een rugzak vol explosieven. Ook Keith Richards was slachtoffer, al is niet bekend op welke manier.


Zelfs Zuckerbergs Twitter, LinkedIn en Pinterest werden gehackt. Ourmine Team eist de hack op en zegt dat de Facebookoprichter op elke site hetzelfde wachtwoord gebruikt.

Het account van Tenacious D maakte melding van de dood van Jack Black. De band liet de fans achteraf weten dat de zanger wel degelijk nog onder de levenden is. Vorige week werd Katy Perry’s account eveneens gehackt.

Het is voorlopig niet bekend of Ourmine Team naast de social media van Zuckerberg ook de accounts van al de muzikanten hackte. Het hackerscollelctief maakt in elk geval duidelijk dat de beveiliging van de sites nog niet op punt staat.

Foto AFP / K. Netfield