Netflix maakt eigen serie in India

Indian author Vikram Chandra discusses his work on the set of a German TV channel at the Frankfurt Book Fair 05 October 2006. The Fair has brought together a record 7272 exhibitors from more than 100 countries, and is spotlighting India this year as its guest country with a packed program of readings and debates. AFP PHOTO JOHN MACDOUGALL / AFP PHOTO / JOHN MACDOUGALL

Netflix werkt aan een nieuwe Original-serie die gebaseerd is op het boek ‘Sacred Games’ van de Indische auteur Vikram Chandra (foto) en wordt geproduceerd door Phantom Films, één van de bekendste productiehuizen uit het Aziatische land. Het is de eerste keer dat het streamingbedrijf een eigen reeks maakt in India.

De serie behandelt thema’s als criminaliteit, politiek, fraude en spionage en speelt zich af in Mumbai. De 54-jarige schrijver van ‘Sacred Games’ heeft alle vertrouwen in de verfilming van zijn boek. “Ik heb altijd met veel enthousiasme de ontwikkelingen van Netflix gevolgd en ik ben erg verheugd om met hen en Phantom Films samen te werken”, vertelt hij aan The Indian Express.

Ook de adjunct-directeur van Netflix International Originals, Erik Barmack, is uitgelaten over de co-productie. “We kijken ernaar uit samen te werken met Phantom Films en de epische roman van Vikram Chandra tot leven te brengen met de beste Indische en internationale talenten die beschikbaar zijn. ‘Sacred Games’ versterkt onze toewijding om authentieke lokale verhalen te brengen naar Netflix-leden wereldwijd.”

Foto AFP / J. Macdougall