Lupita Nyong’o zet illegale filmer in het theater op haar plaats

Oscarwinnares Lupita Nyong’o heeft een vrouw die haar optreden filmde gestopt door haar twee minuten lang aan te staren. Dat gebeurde tijdens een voorstelling van het toneelstuk ‘Eclipsed’ dat momenteel op Broadway loopt. 

‘Eclipsed’ vertelt het verhaal van enkele vrouwen tijdens de burgeroorlog in Liberia. Wanneer op de eerste rij iemand de acteerprestaties filmt met haar iPhone, grijpt de ’12 years a slave’-actrice in op haar manier. Ze zette de bezoekster op haar nummer door zwijgend haar blik strak op de dame te richten.

Volgens een bron van de New York Post liet dat een diepe indruk achter op het publiek. “De zaal stond versteld. Het voegde zeker wat drama toe.” Tijdens de pauze werd de telefoon van de vrouw in beslag genomen.

Nyong’o is niet de enige die illegale filmers niet langer negeert. Ook Adele vroeg tijdens haar concert aan een fan om te stoppen met opnemen. “Ik sta live voor je te zingen. Ik zou graag hebben dat je er nu dan ook van geniet, want er staan heel veel mensen buiten die niet naar binnen konden.”

Foto AFP / M. Eisman