"Crocs zijn ongezond schoeisel"

Geen schoeisel dat meer gemengde reacties met zich meebrengt dan Crocs. Maar hoe comfortabel je de rubberen muiltjes ook mag vinden, volgens Amerikaanse experts zijn ze alles behalve gezond. 
door
Liesbeth
Leestijd 1 min.

"Elke dag Crocs dragen is geen goed idee", beweert podoloog Megan Leahy van het Illinois Bone and Joint Institute in Chicago in een interview met The Huffington Post. "De schoenen geven de hiel te weinig steun, waardoor mensen de neiging hebben om de tenen krampachtig te krommen. Dat kan leiden tot problemen met nagels, ontstekingen van de spierpees en zelfs misvormde tenen of voeten."

Dokter Alex Kor, de voorzitter van de American Academy of Podiatric Sports Medicine, bevestigt deze waarschuwing. "Ik heb heel wat patiënten die klagen over pijn in de hiel of enkel", aldus Kor. "Meestal dragen die mensen ook Crocs."

Toch hebben enkelingen baat bij de kleurrijke klompen: "Alleen mensen met een extreme opeenhoping van vocht in de enkels of benen raad ik aan om Crocs te dragen. Maar zelfs die patiënten mogen niet dag in dag uit met deze schoenen rondlopen."

Foto Pixabay