Gewaagde combinatie van bier en lopen op eerste Great Breweries Marathon

In Puurs en omstreken heeft vanmiddag de eerste editie van de Great Breweries Marathon plaatsgevonden, een loop- en wandelevenement in het teken van de Belgische biercultuur. De 5.500 deelnemers – het evenement was volzet – doorkruisten op hun weg de brouwerijen van Duvel Moortgat (Puurs), Palm (Londerzeel) en Bosteels (Buggenhout) en kregen bij hun aankomst ook een bierpakket mee naar huis. De marathon werd gewonnen door Stan De Vleminck in 2 uur en 36 minuten, op de kortere 25 km Run was Willem Van Schuerbeeck de beste. De drie brouwerijen sloegen onlangs de handen in elkaar met sportorganisator Golazo, onder meer bekend van de Antwerp Ten Miles & Marathon, om een loop- en wandelevenement te organiseren in de landelijke regio waar de Denderstreek, het Pajottenland en Klein-Brabant elkaar ontmoeten. Onder meer het Lippelobos en Buggenhoutbos lagen op het parcours, net als erfgoedsites zoals Kasteel Diepensteyn en Hof te Melis. Uniek aan het verhaal van de Great Breweries Marathon is echter dat je ook door brouwerijen loopt, inclusief degustatiepunt.

“We willen in de eerste plaats aantonen dat een gematigde bierconsumptie perfect kan samengaan met een sportieve, gezonde levensstijl”, stelt Michel Moortgat, CEO van Duvel Moortgat. “Ten tweede winnen zowel de Belgische speciaalbieren als de loopsport aan populariteit en tenslotte denken we met deze marathon een internationaal publiek te kunnen aanspreken, want steeds meer buitenlanders komen naar ons land om aan biertoerisme te doen.”

Het event was met 5.500 deelnemers helemaal volzet. Ongeveer 4.000 personen kozen voor de 25 km en 1.500 sportievelingen waagden zich aan de marathon, meldt de organisatie.

bron: Belga