"Alle bruggen tussen CD&V en ACV opgeblazen?"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Zijn alle bruggen tussen het ACV en CD&V nu opgeblazen? Dat vraagt Kamerlid Eric Van Rompuy (CD&V) zich af in zijn zondagse blog, na een nieuwe week van sociale onrust. "Dat CD&V er alles aan doet om het beleid sociaal te corrigeren wordt duidelijk niet gewaardeerd door het ACV", stelt Van Rompuy vast. "Integendeel. Is dat stank voor dank die CD&V krijgt in de verdediging van de belangen van de christelijke arbeidersbeweging in de Arco-affaire en voor haar sociale rol in de regering? ", vraagt hij.

"Laat het ACV en Mark Leemans zich na de sociale verkiezingen verder meeslepen door de socialisten die een louter politiek motief hebben?", vervolgt het Kamerlid. "De groene sjaaltjes en vestjes waren deze week in Brussel tegen de wet-Peeters gericht en Open Vld en N-VA bleven buiten schot op de betoging. Die dubbelzinnigheid van Beweging.net begint binnen CD&V zwaar te wegen."

De CD&V'er trekt voorts nog eens van leer tegen Bart De Wever en diens partij. "Tijdens het weekend doet De Wever een oproep om het gekibbel tussen de meerderheidspartijen te staken. Wat een hypocrisie na zijn media-offensief van de jongste dagen over vakbondsterrorisme, islam op de katholieke scholen, het vluchtelingenbeleid van Angela Merkel, enzovoort. Ook lees ik vandaag dat N-VA via Peter Dedecker inzake Arco terugkomt op wat is afgesproken tijdens de regeringsonderhandelingen. Ook Alexander De Croo vindt dat er geen belastinggeld kan gaan naar Arco-coöperanten. Dus geen plan B voor de gedupeerden in deze zaak zoals CD&V nochtans heeft afgedwongen in het regeerakkoord Michel", besluit hij. "CD&V heeft zich in dit dossier sterk geëngageerd en kan niet terugkomen op beloftes terzake."

bron: Belga