Duivels zwaaien af met nipte zege

De Rode Duivels hebben hun laatste oefenmatch voor het EK winnend afgesloten. Tegen Noorwegen zag het er even benard uit, maar dankzij goals van Hazard en Ciman kunnen de Belgen alsnog met een goed gevoel naar Frankrijk afreizen: 3-2.
Mare

In tegenstelling tot de vorige voorbereidingswedstrijden tegen Zwitserland (1-2) en Finland (1-1) kwamen de Duivels tegen de Noren eens op voorsprong. Al na vier minuten fusilleerde man-in-vorm Romelu Lukaku de bezoekende doelman met een kanonskogel vanop de rand van de zestien, zijn vierde goal in evenveel interlands. De Belgen waren baas, maar na twintig minuten kwam Noorwegen toch langszij. De wederoptredende Nainggolan liet zich knullig het leer ontfutselen op eigen helft en zo ging het in sneltempo richting King, die de misser genadeloos afstrafte. De plotse gelijkmaker was een opdoffer waar de Duivels voor de rust niet echt van herstelden.

Ciman als redder

In de tweede helft werd het zowaar nog erger. De Bruyne en Witsel misten eerst elk een opgelegde kans, waarna de Duivels voor het derde duel op rij op achterstand kwamen. Berisha schudde een knappe solo uit zijn sloffen, omzeilde de hele Belgische defensie en pegelde het leer voorbij een kansloze Courtois in de winkelhaak. België was van slag en zo leek de uitwuifmatch uit te draaien op een fikse desillusie, tot een kopbal van kapitein Hazard het tij keerde.

De kleine dribbelkont was zelf verbaasd dat hij met het hoofd scoorde, maar zijn goal zette wel de ommekeer in. Plots kregen de Noren de ene na de andere aanvalsgolf te verwerken, terwijl in de tribunes ook het publiek wakker schoot. Dat resulteerde even later na een hoekschop in de winning goal van invaller Ciman (foto midden). Daarna ging de storm wat liggen en speelden de Duivels de wedstrijd rustig uit.

Morgen stapt de selectie van bondscoach Marc Wilmots het vliegtuig op naar Bordeaux. Op 13 juni volgt in Lyon de EK-opener tegen Italië .Op 18 juni geven de Rode Duivels partij aan Ierland in Bordeaux, drie dagen later is Zweden de tegenstander in Nice.