Chewbacca-moeder zwemt nu in het geld

Twee weken geleden veroverde Candace Payne het internet nadat ze de slappe lach kreeg met een Star Wars-masker. De hele hype heeft haar geen windeieren gelegd, want dankzij de Facebook-video heeft ze bijna een half miljoen dollar verdiend. 

Het filmpje is ondertussen al meer dan 155 miljoen keer bekeken, waardoor het de meest bekeken live video op Facebook is. Naast wereldbekendheid, leverde het filmpje de Amerikaanse vrouw heel wat geld op. Volgens berekeningen van Time Magazine heeft Payne al 420.000 dollar, of omgerekend 369.000 euro, ontvangen.

Het grootste deel daarvan kreeg ze van de Southeastern University in Florida, die haar verblijdde met studiebeurzen ter waarde van 400.000 dollar. Van winkelketen Kohl’s, waar Payne het masker had gekocht, kreeg ze 3.000 dollar voor alle goede reclame.

Daarnaast werd ze na het succes van de video ook uitgenodigd voor verschillende praatprogramma’s, waar ze vergoedingen voor kreeg die samen goed zijn voor 7.500 dollar. Een ontmoeting met Peter Mayhew, de acteur die Chewbacca speelt, en een verwenweekend van Walt Disney, de eigenaar van de Lucasfilms, staat samen gelijk aan 9.500 dollar.

It's the simple joys in life….

Posted by Candace Payne on Thursday, 19 May 2016

Foto Facebook / Candace Payne