Reynders brengt vierdaags bezoek aan Tanzania en Rwanda

Reynders brengt vierdaags bezoek aan Tanzania en Rwanda

Minister van Buitenlandse Didier Reynders begint morgenavond aan een vierdaags bezoek aan de Afrikaanse landen Tanzania en Rwanda. De bedoeling is om er onder meer de relaties met ons land verder aan te halen. Reynders zal maandag een bezoek brengen aan Dodoma, de administratieve hoofdstad van Tanzania. Daarna komt ook Dar es Salaam, het economische hart van het land, aan de beurt. Reynders zal er onder meer zijn ambtgenoot Augustine Mahiga ontmoeten. Mogelijk vindt er dinsdag ook een gesprek met president John Magufuli of de vicepresident plaats.

Voorts zal er ook een onderhoud plaatsvinden met het vroegere Tanzaniaanse staatshoofd Benjamin Mpaka, die momenteel als bemiddelaar optreedt bij de crisis in het buurland Burundi.

Woensdag en donderdag bevindt de minister zich dan weer in de Rwandese hoofdstad Kigali. Dat bezoekt past in de “permanente dialoog” die België met zijn vroegere mandaatgebied heeft opgestart. Reynders zal er onder meer met minister van Buitenlandse Zaken Louise Mushikiwabo en president Paul Kagame praten over de huidige situatie in de regio.

bron: Belga