Red Dragons verslaan Portugal in vriendschappelijke volleybalinterland

Red Dragons verslaan Portugal in vriendschappelijke volleybalinterland

In een vriendschappelijke volleybalinterland hebben de Red Dragons zaterdag in Kortrijk met 3-0 gewonnen van Portugal. De setstanden waren 25-15, 25-18 en 25-20. België startte met Tomas Rousseaux, Simon Van de Voorde, Gert van Walle, Sam Deroo, Pieter Verhees, Matthias Valkiers en libero Jelle Ribbens. Lienert Cosemans kwam in.
Dankzij het krachtige smash- en aanvalswerk van het duo Deroo-Verhees stond er in de eerste set al snel een 8-1 en 11-3 voorsprong op het bord. Stilaan ontwaakten de Portugezen uit hun avonddutje en via Viales en Gaspar leken ze tot een redelijke score te komen, tot Van Walle met vernietigende opslagen uitpakte.
Ook in de tweede set bereikte spelverdeler Valkiers vlotjes zijn aanspeelpunten en daar profiteerde Verhees optimaal van. Maar na 14-7 pakten de Portugezen plots met drie kill-blocks op rij uit, Van de Voorde en van Walle voorkwamen erger.
In de derde set behielden de bezoekers lange tijd het evenwicht. Via een stabielere receptie van Fidalgo en stevige opslagen van Marco Ferreira kwamen ze zelfs op 12-15. Vanaf 19-19 deden de opslagdruk van Van de Voorde en vooral Deroo, plus het betere blokwerk van Verhees, het scenario alsnog in Belgisch voordeel kantelen.

.

bron: Belga