Critérium du Dauphiné – Alberto Contador gaat nog twee jaar door

Critérium du Dauphiné - Alberto Contador gaat nog twee jaar door

Op een persmoment daags voor de start van het Critérium du Dauphiné (World Tour) kondigde Alberto Contador zaterdag aan dat hij nog minstens twee jaar zal koersen. “We staan heel dicht bij een contract met een nieuw team voor twee jaar”, sprak de Spanjaard. Contador, die de Dauphiné nog nooit won, maar wel twee keer tweede werd (2010 en 2014), organiseerde een moment met de pers om zijn ambities voor de laatste voorbereidingswedstrijd richting Tour aan te geven. “Mijn grootste doel hier is om deze Dauphiné af te sluiten met een goede conditie met het oog op de Tour”, herhaalde hij nog eens. “Ik ben hier om de benen eens te testen. Ik denk niet aan het algemeen klassement, maar natuurlijk als de omstandigheden positief uitdraaien, dan wordt dat misschien iets waar ik mee bezig zal zijn. Ik bekijk het dag per dag.”
Zondag start de Dauphiné met een klimproloog van 3,9 kilometer, gemiddeld 9,7 procent, maar met vooral het zwaartepunt op het eind en stukken tot 15 procent. “Het zal een goede test zijn”, meent de Spanjaard, “ook al wordt het de eerste wedstrijddag voor velen van ons na een lange periode zonder competitie, dus je weet nooit hoe je lichaam zal reageren. Het zal zwaar worden, maar ik beloof wel het volle pond te geven en zal proberen om die proloog te winnen.”
Eerder kondigde Contador aan dat 2015 mogelijk zijn laatste jaar als profwielrenner zou worden, maar in de loop van dit seizoen kwam hij stilaan terug op die plannen en zaterdag gaf hij zelfs aan er nog twee jaar bij te doen. “De onderhandelingen met een nieuwe ploeg zijn zo goed als rond,” verklapte hij (Tinkoff, zijn huidige ploeg, stopt eind dit seizoen), “maar ik kan nog niet zeggen bij welk team, alleen dat het gaat over een contract voor twee jaar. Ik voel me fysiek sterker dan ooit. Als ik op training zou voelen dat ik, zelfs al was het maar één procent, minder zou zijn dan in het verleden, dan zou mijn beslissing om te blijven koersen wellicht moeilijker zijn, maar nu doe ik voort. Ik geniet nog enorm veel van fietsen, van de steun van het publiek en het applaus.”

.

bron: Belga