Broers Huybrechts in kwartfinales World Cup

Broers Huybrechts in kwartfinales World Cup

Kim en Ronny Huybrechts hebben zich vanmiddag in het Duitse Frankfurt makkelijk voor de kwartfinales van de World Cup of Darts geplaatst. Dat ging ten koste van de Hongaren Nandor Bezzeg en Patrik Kovacs. Kim Huybrechts (PDC-13) versloeg Bezzeg met 4-1 en Ronny Huybrechts (PDC-41) nam met dezelfde score de maat van Kovacs. Kim Huybrechts kwam aan een gemiddelde van 100,71 per drie darts en was bij liefst tachtig procent van zijn uitworpen succesvol. Ronny Huybrechts verloor het eerste leg, maar pakte dan uit met uitworpen van 72, 28, 120 en 40, goed voor een gemiddelde van 96,82 en een checkout percentage van 66.67 procent.

In de kwartfinales nemen de Antwerpse broers het op tegen Schotland, dat met wereldkampioen Gary Anderson (PDC-2) en Robert Thornton (PDC-7) aantreedt, of tegen Noorwegen (Robert Wagner en Cor Dekker).

Drie jaar terug moesten de broers Huybrechts bij hun eerste optreden pas in de finale hun meerdere erkennen in de Engelsen Phil Taylor (PDC-3) en Adrian Lewis (PDC-4). In 2014 werden ze in de kwartfinales uitgeschakeld door de Nederlanders Michael van Gerwen (PDC-1) en Raymond van Barneveld (PDC-11). Vorig jaar versperden Taylor en Lewis hen de weg naar de finale. Deze keer kunnen de Belgen Taylor en Lewis opnieuw pas in de finale ontmoeten. Van Gerwen en Van Barneveld kunnen ze in de halve finales tegenkomen.

bron: Belga