Bikini’s, badpakken en zwemshorts om het warm van te krijgen

Bikini’s kunnen je vakantie maken of kraken. Een goed gekozen exemplaar kan perfect rond je nog maagdelijk witte lijf en ongetrainde vormen vallen, terwijl een fout model die vormen net ongelukkige in de verf zet. Ons advies? Wees kieskeurig en kies strategisch een trend die jou op het lijf geschreven is.

thumbnail_._00_normcore%2c weekday_28euroOpvallen met normcore
Als rebelse reactie op absurde en extravagante streetstyle, ontstond normcore. De samentrekking van ‘normal’ en ‘hardcore’ is een bescheiden trend die alledaagse kleding tot een waar statement verheft. Denk: basic truitjes zonder schreeuwerige opdrukken en standaard jeansbroeken met een wit T-shirt. Niettemin groeide het idee uit tot één van de winnaars van de catwalk en ook de strandmode ontsnapt er – gelukkig – niet aan.

BananamoonHoge neklijnen en High waists zijn hot
Rokken, broeken en jurken met een hoge taille hebben intussen al een vaste plaats in je kleerkast veroverd. Dit seizoen mag je daar ook een high waist bikini aan toevoegen. De broekjes lenen zich perfect om een klein buikje te verhullen en tegelijk een fashion statement te maken. Geen fan van een opgetrokken broek? Dan kan je nog altijd bovenaan voor hoog kiezen. De high neck bikini vind je in alle vormen en maten en met prachtige rugdecolletés.

thumbnail_tropisch_TOMMYHILFIGER39_90_EUROTropische sferen
Palmbomen, zonsondergang, paradijsvogels en heel veel bloemen. Als je niet op vakantie kan, breng je de vakantie toch gewoon tot bij jou? Deze badmode garandeert tropische sferen en zomerse avonturen.

thumbnail_cutoutmoevalondon123eurUitsnijdingen
Cut-outs gaan al een tijdje mee, maar saai zijn ze allerminst. Designers hebben het goed begrepen en komen af met steeds meer ingenieuze patronen. Dat willen we alleen maar aanmoedigen, want een goedgeplaatste cut-out hier en daar maakt jou de ster van het strand.

thumbnail_crochet_lingeriecaress_179eurKoket met jeans of crochet
Hoewel je met bovenstaande trends zal stralen in die oude, vertrouwde lycra-stof, kan je het ook origineler aanpakken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een gehaakte bikini waarmee je laat zien dat je de boho-vibe helemaal begrepen hebt? De mannen kunnen hun beste beentje voorzetten in een zwembroek met jeans-look.

Door Julie Van Puyenbroeck