Moordverdachte gebruikt hasj in cel “om leven in cel aan te kunnen”

Moordverdachte gebruikt hasj in cel "om leven in cel aan te kunnen"

Voor de correctionele rechtbank van Mechelen is donderdag een zaak van drugsbezit in de gevangenis behandeld. De beklaagde zit in de cel op verdenking van moord op zijn zus, en liet hasj leveren om het leven in de cel beter aan te kunnen. Hij weigerde donderdag zelf te verschijnen en werd vertegenwoordigd door zijn advocaat. De man zit al 22 maanden in de cel. Zijn zus Cindy V. werd in september 2014 vermoord teruggevonden in haar huis in Heist-op-den-Berg, en al gauw kwam haar broer Bjorn als verdachte in beeld. Sindsdien zit hij in voorarrest in de gevangenis van Mechelen.

Bij een celcontrole op 26 januari van dit jaar werd 0,5 gram hasj aangetroffen. De man gaf toe deze via via gekocht te hebben. De 29-jarige gebruikt al sinds zijn 16de drugs en heeft naar eigen zeggen af en toe nood heeft aan drugs “om het uit te houden” in de gevangenis.

Het Openbaar Ministerie vorderde een boete van 120 euro voor deze feiten, de rechtbank doet wellicht uitspraak op 30 juni. Bjorn V. moet later deze maand voor de moord op zijn zus voor de rechtbank verschijnen op een inleidende zitting. De zaak zal gepleit worden in het najaar. Deze moordzaak wordt de eerste die in Mechelen door de correctionele rechtbank behandeld wordt na de wetswijziging waardoor moordzaken niet noodzakelijk meer naar een hof van assisen worden verwezen.

bron: Belga