Opvolger Rage Against the Machine treedt voor eerste keer op

Prophets of Rage heeft in de legendarische Whisky a Go Go in Los Angeles zijn allereerste optreden gegeven. De band bestaat uit leden van Rage Against the Machine, Public Enemy en Cypress Hill.

Gitarist Tom Morello, bassist Tim Commerford en drummer Brad Wilk van het ter ziele gegane Rage Against the Machine werden vergezeld door Public Enemy’s Chuck D en B-Real van Cypress Hill. Deze twee laatste moeten Zack de la Rocha doen vergeten, de voormalige rappende zanger van RATM. Prophets of Rage speelde 21 nummers en putte daarbij uit de catalogus van zowel Public Enemy, Cypress Hill als RATM. De band bracht ook een nieuw nummer.

De nieuwe groep werd gevormd als reactie op de Amerikaanse “verkiezingsbullshit”. Als parodie op Donald Trump’s slogan “Make America Great Again” werd de show gepromoot met de hashtag #MakeAmericaRageAgain. “We zijn geen supergroep, maar een speciale eenheid bestaande uit revolutionaire muzikanten die de verkiezingssoap willen wegblazen met gitaarversterkers”, zegt gitarist Morello aan Rolling Stone.

Ook Rage Against the Machine was op politiek vlak een controversiële band. De band stond bekend om zijn socialistische statements en acties.

Foto Instagram / Prophets of Rage