Duivels verzuimen Finland af te maken

De Rode Duivels zijn er niet in geslaagd hun tweede oefenwedstrijd in de aanloop naar het EK winnend af te sluiten. Tegen Finland, de nummer 61 op de Fifa-ranking, bleven de Belgen ondanks een karrevracht aan kansen steken op 1-1.
Maarten

Michy Batshuayi mocht tegen de Finnen voor het eerst in zijn carrière als Rode Duivel in de basis starten en kreeg al na vijf minuten de kans om zijn fraaie statistieken nog wat op te krikken. Na een splijtende pass van De Bruyne zwierde Origi de bal voor doel, waar een Finse voet nog net de 1-0 kon voorkomen.

Eénrichtingsvoetbal

Het was de voorbode van een helft éénrichtingsvoetbal waarin Courtois amper een bal te zien kreeg. Ondanks een bij momenten trage balcirculatie speelden de Belgen wel een hele resem kansen bij elkaar. Zo zoefde een afstandsschot van De Bruyne net naast, terwijl de alerte Finse keeper redding bracht op een harde vrije trap van Vertonghen (foto rechts) en een kopbal van Fellaini. In de slotminuten had Batshuayi pech toen hij een perfecte krul van Alderweireld tegen de paal knikte.

Koude douche

Net als vorige zaterdag in Zwitserland kwamen de Duivels op achterstand, al viel de tegengoal deze keer pas na rust. Na een tiental minuten in de tweede helft rondde Hämäläinen de eerste volwaardige tegenaanval van de Finnen koelbloedig af. Wilmots reageerde meteen op de koude douche door Benteke en Mertens in de ploeg te brengen. De toenemende druk leverde onder meer een hele resem hoekschoppen op, maar zonder veel resultaat.

Lukaku valt in en scoort

In de slotfase mocht ook Lukaku nog opdraven en dat bleek een juiste zet. Na een schot van Mertens kon de spits van Everton alsnog een mager gelijkspel uit de brand slepen. Zondag om 18u spelen de Rode Duivels in het Koning Boudewijnstadion hun derde en laatste voorbereidingswedstrijd tegen Noorwegen, dat zich net als Finland niet kon plaatsen voor het EK. Op dinsdag 7 juni reist de selectie van Wilmots af naar Bordeaux.