Adil El Arbi's clip voor het EK-lied is gelanceerd

De clip bij het officiële EK-anthem ‘Melody' die Adil El Arbi gemaakt heeft, is gelost op Youtube. De regisseur van ‘Black' koos voor een sprookje over een meisje met een magische bal om de beats van Dimitri Vegas & Like Mike visueel bij te staan.
door
Julie
Leestijd 1 min.

De video wordt over heel Europa verspreid. “Het is de bedoeling om hier een écht EK-nummer van te maken”, vertelt El Arbi aan Het Laatste Nieuws. “Dus als mijn clip ‘suckt', zal hij wereldwijd ‘sucken'.”

Het verhaal gaat over een meisje dat in een vreugdeloze wijk een magische bal krijgt. Alles en iedereen waar de bal tegenaan botst, transformeert in iets moois. De regisseur is alvast trots op zijn prestatie. “Het resultaat is precies wat Bilall (Fallah) en ik in ons hoofd hadden. Het was wel spannnend, want we werkten voor de eerste keer met special-effects.”

Dimitri Vegas & Like Mike gaven hun toestemming, maar van de spelers zelf hebben ze voorlopig nog niets vernomen. “Mocht er van hen een reactie komen, dan hoop ik vooral op Kevin de Bruyne, de toekomstige beste voetballer ter wereld. Of van Fellaini of Kompany. En Vertonghen uiteraard, een heel coole gast. Eigenlijk maakt het niet uit. Ik zou een reactie van eender welke Duivel sowieso tof vinden.”