Vilvoorde geeft vergunning voor shoppingcentrum op Renaultsite

door
Belga
Leestijd 1 min.

De stad Vilvoorde geeft een sociaal-economische vergunning voor een shoppingcentrum op de voormalige site van Renault. Het winkel- en vrijetijdscomplex Watersite Park krijgt wel een aantal beperkingen opgelegd. Ondanks negatieve adviezen van het Nationaal Sociaal-Economisch Comité voor de Distributie (NSECD) en de naburige gemeente Brussel zet Vilvoorde het licht op groen voor de bouw van een winkel- en vrijetijdscentrum. Projectontwikkelaar Alcopa wil op een deel van de terreinen van de Renaultsite een complex van 26.835 vierkante meter bouwen. De winkeloppervlakte bedraagt 19.100 vierkante meter, naast 7.735 vierkante meter aan vrijetijdsvoorzieningen met sport- en ontspanningsinfrastructuur.

Vilvoorde laat uitsluitend baanwinkelformules toe met grote oppervlakte-units die niet in de binnenstad thuishoren. De grotere winkels mogen geen bedreiging vormen voor de handelskern. Concreet is er op de vroegere fabrieksterreinen geen plaats voor schoen- en kledingwinkels maar wel voor grootwarenhuizen en tuincentra. Ook sport- en ontspanningsinitiatieven zijn welkom. Het stadsbestuur wil elke vierkante meter die op de Renaultsite wordt vergund elders in de stad schrappen om de grote handelszaken zoveel mogelijk op de ene nieuwe locatie te concentreren.

Watersite Park is het vierde in een reeks gepande nieuwe shoppincentra in en om Brussel en de Vlaamse Rand in een straal van minder dan twintig kilometer, na Uplace in Machelen en Neo en Docks in Brussel.

bron: Belga