Greg Van Avermaet pakt de bloemen in Gullegem Koerse

door
Belga
Leestijd 1 min.

De 31-jarige Greg Van Avermaet (BMC) heeft de 72e editie van Gullegem Koerse gewonnen. Hij haalde het in een spurt met drie van Yves Lampaert en Tosh Van der Sande. Met onder andere, Fabian Cancellara, Tom Boonen, André Greipel, Jens Keukeleire, Zico Waeytens, Bert De Backer en Greg Van Avermaet kregen de organisatoren een mooi deelnemersveld aan de start van deze 171 kilometer lange wedstrijd. Het was Van Avermaet die er, na zowat 15 kilometer, vanonder muisde met Lampaert en Van der Sande in zijn wiel.

Edward Theuns en Dries De Bondt probeerden tevergeefs hun karretje nog aan te haken bij de drie leiders. Zij zagen snel het nutteloze van hun poging in en lieten zich weer inlopen door de grote groep. De drie leiders boekten halfweg koers hun maximale voorsprong van 2:35 op het peloton, waarin de renners van Wanty-Groupe Gobert en daarna die van Veranda's Willems het tempo bepaalden.

Gaandeweg slonk de voorsprong van de drie vroege vluchters. De slotronde werd ingegaan met nog minder dan één minuut voorsprong op de grote groep, maar die kwam uiteindelijk te laat om het leidende trio nog te bedreigen. In de sprint met drie zette Van Avermaet zich van ver op kop. Niemand slaagde erin de Waaslander nog te remonteren, al kwam Lampaert nog fiks opzetten. Edward Theuns toonde zich de sterkste van het peloton en werd vierde.

bron: Belga