EK 2016 - Ierland reist met veteraan Keane naar Frankrijk

door
Belga
Leestijd 2 min.

De Ierse bondscoach Martin O'Neill heeft dinsdagavond zijn 23-koppige selectie vrijgegeven voor het EK in Frankrijk (10 juni-10 juli). Recordinternational Robbie Keane is van de partij. O'Neill had eerder een voorselectie met maar liefst 35 spelers bekendgemaakt. De Ieren, in groep E tegenstander van de Rode Duivels, kunnen niet rekenen op onder anderen Harry Arter. De middenvelder valt af wegens een kuitblessure, die hij maandag op training opliep.

De 35-jarige spits Robbie Keane (143 caps, 67 doelpunten), die sukkelt met een kuitblessure, reist wel mee naar Frankrijk. De ex-aanvaller van onder meer Tottenham Hotspur is momenteel ploegmaat van Jelle Van Damme bij het Amerikaanse La Galaxy. Veteraan Shay Given (Stoke City) is één van de drie doelmannen in de selectie. John O'Shea (Sunderland, ex-Manchester United en -Antwerp) zal er eveneens bij zijn in Frankrijk. Seamus Coleman zit ook in de selectie. De rechtsachter van Everton had medio april nog een blessure opgelopen aan de adductoren.

Ierland verloor dinsdag in Cork met 1-2 van het bescheiden Wit-Rusland, de laatste oefengalop voor het EK. Op 8 juni, twee dagen voor de start van het EK, zakken de Ieren af naar Frankrijk. Ierland speelt op 13 juni zijn eerste wedstrijd in groep E tegen Zweden in het Stade de France. De Ieren treffen de Rode Duivels op 18 juni in Bordeaux. De laatste groepsmatch staat op 22 juni op het programma. Dan ontmoet Ierland Italië in Lille.

Doelmannen (3): Shay Given (Stoke), Darren Randolph (West Ham), Keiren Westwood (Sheffield Wednesday)

Verdedigers (8): Seamus Coleman (Everton), Cyrus Christie (Derby County), Ciaran Clark (Aston Villa), Richard Keogh (Derby County), John O'Shea (Sunderland), Shane Duffy (Blackburn), Stephen Ward (Burnley), Robbie Brady (Norwich)

Middenvelders (9): Aiden McGeady (Sheffield Wednesday), James McClean (West Bromwich Albion), Glenn Whelan (Stoke), James McCarthy (Everton), Jeff Hendrick (Derby County), David Meyler (Hull), Stephen Quinn (Reading), Wes Hoolahan (Norwich), Jonathan Walters (Stoke)

Aanvallers (3): Robbie Keane (Los Angeles Galaxy), Shane Long (Southampton), Daryl Murphy (Ipswich)

bron: Belga