Acties openbare diensten - Vakbondsacties veroorzaken weinig hinder in West-Vlaanderen

door
Belga
Leestijd 1 min.

De provincie West-Vlaanderen ondervindt weinig hinder door de nationale vakbondsacties. Alleen het openbaar vervoer verloopt verstoord. Dat blijkt uit een rondvraag. De meeste steden verwachtten maandag al niet te veel problemen en die verwachtingen zijn uitgekomen. In Kortrijk werken de stadsdiensten zoals normaal, net zoals in Brugge. Dat is ook zo in Oostende. Alle diensten werken normaal. Er is wel minder capaciteit in de stedelijke kinderopvang, maar de ouders zijn daar vorige week al over ingelicht. In de Petrus en Paulusscholen hoefden leerlingen niet naar school.

Roeselare wist maandag al dat er zich geen problemen zouden aandienen. Integendeel, veel onderhouds- en kuispersoneel is opgevorderd om een handje toe te steken bij de opruimingswerken na de wateroverlast die de regio maandagavond trof.

Ook bij de afvalophalers is er weinig hinder. Zo bevestigt Imog, de Zuid-West-Vlaamse afvalintercommunale, dat er geen problemen zijn. Zelfs bij grote West-Vlaamse bedrijven verloopt de productie normaal. Zo ondervindt onder meer de Ieperse machineproducent Picanol geen enkele hinder.

bron: Belga