Wat er écht in de Kama Sutra staat

door
Kevin
Leestijd 2 min.

Net als de bijbel heeft iedereen al wel eens van de Kama Sutra gehoord. Meestal wordt ernaar verwezen als ‘dat boek met die 64 seksstandjes'. Maar als je het boek een keer écht leest, kom je voor aardige verrassingen te staan. Hier vind je vijf weinig gekende feiten over de Kama Sutra!

  • Wat ‘Kama Sutra' echt betekent
  • Kama Sutra betekent niet ‘Boek vol Seksstandjes'. Het betekent ‘liefde' (Kama) ‘beschreven in een korte versvorm' (Sutra). Kortom: de Kama Sutra is een boek met uitleg over alles wat te maken heeft met liefde en relaties. Ben je dus op zoek naar inspiratie om je avonturen in de slaapkamer wat extra pit te geven, dan krijg je er een hoop droge raad bij.

  • De schrijver van de Kama Sutra
  • De bekendste auteur van het boek, Vatsyayana, was een Brahmaan - een geleerde. Hij heeft de Kama Sutra niet geschreven, maar samengesteld. Net als de Bijbel is dit boek dus een samenraapsel van verschillende werken die over een grotere periode geschreven zijn. Het zijn zeven delen, onderverdeeld in thematische hoofdstukken, met beschrijvingen van wat wel en niet goed was… in de 4de eeuw voor Christus! Over sexting of opblaaspoppen staat er dus niets in.

  • De seks in de Kama Sutra
  • In het boek staan natuurlijk de fameuze standjes. Maar wist je dat het bekende tweede hoofdstuk Avances waar die standjes in staan eigenlijk uit negen hoofdstukken bestaat? Je vindt er onder andere informatie over omhelzingen (vier soorten), kussen (zeven soorten), krabben (acht soorten), bijten (tien soorten), klappen en zuchten (acht soorten), en tips voor het voor- en naspel.

  • Holebi's
  • De seks die in het boek wordt besproken, is niet alleen voor hetero's. Ook homo's en lesbiennes komen aan bod. Zelfs geslachtsgemeenschap met dieren wordt vermeld...

  • Universele seks
  • De standjes die in de Kama Sutra staan, zijn niet voor iedereen. Mannen en vrouwen worden namelijk opgedeeld op basis van hun geslachtsorgaan! Mannen zijn ofwel haas, stier, of hengst, en vrouwen zijn ofwel ree, merrie, of olifantskoe. Afhankelijk van welke soort man en welke soort vrouw je bent, worden andere standjes aan- of afgeraden.

    Als je de moed hebt om het boek te doorworstelen, kom je ook grappige stukjes tegen die kunnen dienen als sappige wist-je-datjes op een date. Wist je bijvoorbeeld dat er in de Kama Sutra staat dat een hand die is ingesmeerd met de uitwerpselen van een pauw gemengd met gele en rode arsenicum, dingen onzichtbaar kan maken? Of dat de man altijd links moet slapen van de vrouw? En dat hartstocht tien stadia doorloopt?

    Ben je op zoek naar nog meer inspiratie voor opwindende seks, succesvolle afspraakjes of online daten? Meer advies vind je op www.rendez-vous.be