Parket wil Vlaams parlementslid Van Eyken ook kunnen vervolgen voor schriftvervalsing

door
Belga
Leestijd 1 min.

Het parket wil Christian Van Eyken, Vlaams parlementslid van de Union des Francophones (UF) die in verdenking gesteld is voor moord, nu ook vervolgen voor valsheid in geschrifte. Het Vlaams Parlement kreeg een vraag van het parket om hiervoor de onschendbaarheid van Van Eyken op te heffen. Binnenkort moet het voltallige parlement beslissen of het op dat verzoek ingaat. Van Eyken was in verdenking gesteld voor de moord op de 45-jarige Marc Dellea, op 8 juli 2014. Dellea werd die dag dood aangetroffen in zijn appartement in Laken, met een kogel in het hoofd.

Het gerechtelijk onderzoek leidde midden oktober tot de aanhouding van zijn weduwe, Sylvia B. Uit het onderzoek was immers gebleken dat het koppel op scheiden stond, onder meer omdat Sylvia B. een relatie zou hebben met Van Eyken, van wie ze de parlementair medewerkster was.

Om Van Eyken te kunnen vervolgen voor moord, vroeg en kreeg het openbaar ministerie de opheffing van de parlementaire onschendbaarheid van Van Eyken. Begin dit jaar zat Van Eyken enkele dagen in de gevangenis, maar hij moest worden vrijgelaten omdat het aanhoudingsbevel niet was ondertekend.

Tijdens het doorzoeken van de computer van Van Eyken zouden speurders ontdekt hebben dat er schriftvervalsing zou zijn gepleegd met de diploma's van Sylvia B. Het openbaar ministerie wil het parlementslid nu ook voor die feiten kunnen vervolgen.

bron: Belga