Met uitspraak gaat Schauvliege "helemaal uit de bocht"

door
Belga
Leestijd 1 min.

Bert De Somviele, directeur van de bosvereniging BOS+, is niet te spreken over het interview van minister van Omgeving Joke Schaulviege in De Zondag. In dat interview pareert Schauvliege de kritiek op haar bosbeleid en laat ze optekenen dat "een boom altijd de functie heeft gehad gekapt te worden". Die uitspraak wordt haar door BOS+ niet in dank afgenomen. "Dat was niet kort door de bocht, maar helemaal uit de bocht. Ik was ontsteld", aldus de directeur van BOS+ in het VRT-radioprogramam De Ochtend.

BOS+ heeft ook kritiek op andere uitspraken van Schauvlieg in het bewuste interview. Zo zegt ze onder meer dat er in geen enkele regio in Europa is waar de bossen zo goed beschermd zijn als in Vlaanderen.

"Dat klopt helemaal niet. Men kan het licht van de zon niet blijven ontkennen", aldus Bert De Somviele in De Ochtend. De Somviele verwijst naar een recent rapport van het Rekenhof. Dat rapport is "vernietigend" voor het Vlaamse bosbeleid. Zo staat er in dat rapport dat Vlaanderen "duizenden hectare achterop hinkt". "Dit is gewoon slecht bestuur", aldus De Somviele.

bron: Belga