Man bedreigt Joke Schauvliege via Facebook met de dood

door
Belga
Leestijd 1 min.

Een dertiger uit Torhout heeft zich voor de Brugse correctionele rechtbank moeten verantwoorden voor doodsbedreigingen aan het adres van Vlaams minister Joke Schauvliege. De man schreef op de Facebookpagina van de minister dat hij "die wandelende milieuramp wilde lynchen." In de nacht van 12 op 13 april stuurde de beklaagde de doodsbedreigingen. Zo waarschuwde hij de minister dat haar tijd gekomen was en dat hij die wandelende milieuramp wilde lynchen. Daarnaast bestempelde hij de regering als één grote bende criminelen waar de burgers dringend tegen in opstand moeten komen.

Joke Schauvliege diende een klacht in bij de politie, wat op 21 april tot de arrestatie van de man leidde. In de auto van de beklaagde werd een alarmpistool aangetroffen. In zijn woning vond de politie speed, joints, spacecake, paddo's en crystal meth.

De verdediging legde uit dat de Torhoutenaar zich bepaalde milieudossiers, onder andere de uitbreiding van transportbedrijf Essers, heel erg persoonlijk aantrekt. "Dat bezorgt hem een machteloos gevoel, want hij is erg met de natuur begaan. Mijn cliënt zou geen vlieg kwaad doen en heeft spijt van wat er gebeurd is", aldus meester Maxime Van Winkel.

De raadsman van de beklaagde stelde voor om hem een drugsbehandelingstraject te laten volgen. Dat betekent dat de rechter hem enkele maanden zal opvolgen. Ook het openbaar ministerie stemde hiermee in. Daarna kan S.N. dan in aanmerking komen om opschorting van straf te krijgen.

De zaak wordt voortgezet op 19 september.

bron: Belga