Acties openbare diensten - Internationale treinverkeer fors verstoord

door
Belga
Leestijd 1 min.

Het internationale treinverkeer zal vanaf maandagavond om 22 uur een etmaal lang fors verstoord verlopen. Zo zullen er dinsdag bijvoorbeeld geen ICE-treinen rijden, en ook de Benelux-trein (Brussel-Amsterdam) blijft die dag op stal. De spoorbonden ACOD Spoor en ACV-Transcom hebben een stakingsaanzegging ingediend. De actie kadert in het algemeen protest bij de overheidssector op 31 mei.

De zwaarste gevolgen zijn er bij ICE en Benelux-trein. De laatste ICE-trein richting België maandagavond stopt in Luik, dinsdag worden alle ICE-treinen tussen Brussel en Aken afgeschaft, en woensdag vertrekt de eerste trein richting Duitsland vanuit Luik. Ook de Benelux-trein rijdt dinsdag niet.

Ook bij Thalys worden forse verstoringen verwacht. De Thalys-treinen rijden dinsdag niet naar Luik en Duitsland. Tussen Brussel en Parijs wordt in elke richting een vijftal treinen afgeschaft, de andere - ook de lowcosttreinen Izy - rijden normaal. Het Thalys-verkeer van en naar Nederland verloopt normaal.

De TGV Brussel-Frankrijk rijdt gedurende 24 uur niet in België, maar stopt in en vertrekt uit het Franse station Lille Europe.

De impact op het Eurostar-verkeer is nog niet duidelijk.

Meer informatie over verstoringen en terugbetalingen op de website van NMBS Europe.

bron: Belga