"Aantal scholen zal morgen gesloten blijven door acties"

door
Belga
Leestijd 1 min.

De acties van de vakbonden bij de openbare diensten zal tot gevolg hebben dat een aantal scholen morgen de deuren zal moeten sluiten. Dat bevestigt een woordvoerster van het Gemeenschapsonderwijs (GO!). "Er is heel wat bereidheid om mee te staken of te betogen", aldus een woordvoerster van GO!. "Een aantal scholen zal moeten sluiten omdat te weinig leerkrachten aanwezig zullen zijn". Om hoeveel scholen van het Gemeenschapsonderwijs in Vlaanderen en Brussel het gaat, is niet duidelijk. "Minder dan de helft, maar toch een aantal".

De ouders van leerlingen uit de betrokken scholen zijn verwittigd. Er wordt in opvang voorzien. De vakbonden uit de openbare sector voeren dinsdag actie tegen het regeringsbeleid, onder meer tegen de aanhoudende besparingen in de sector en de afbouw van de pensioenrechten. Ze doen dat in gemeenschappelijk front, maar op verschillende plaatsen. Zo gaat ACV-Openbare Diensten betogen in Brussel, terwijl de socialistische overheidsvakbond ACOD een militantenconcentratie organiseert op de Gentse Vrijdagmarkt.

Ook al gaat het niet om een algemene staking bij de openbare diensten, toch is de verwachting dat er hinder zal zijn. Ambtenaren die deelnemen aan de acties, worden gedekt door een aanzegging. Zo zal er al zeker heel wat hinder zijn bij het spoor.

bron: Belga