Treinverkeer zal morgen zwaar tot zeer zwaar verstoord zijn

NMBS verwacht op morgen over het hele net zwaar tot zeer zwaar verstoord treinverkeer als gevolg van de verschillende nationale en intersectoriële stakingsaanzeggingen. De vervoersmaatschappij raadt reizigers aan om op zoek te gaan naar alternatieven.
door
Xavier
Leestijd 1 min.

"Vanaf maandagavond 30 mei om 22 uur tot en met het einde van de dienstregeling op dinsdag 31 mei zal het treinverkeer naar verwachting zwaar tot zeer zwaar verstoord zijn", klinkt het bij de NMBS. De staking stond al langer vast en kadert in de "hete sociale zomer", die de vakbonden afkondigen in protest tegen de besparingsplannen van de federale regering.

Wil je toch pendelen naar je werk, dan raadt de vervoersmaatschappij je aan om niet op de trein te rekenen en uit te kijken naar alternatieven. Reizigers wordt in ieder geval aangeraden de informatiekanalen goed te volgen. Dat kan via de website www.detrein.be, de app, de Twitter- en Facebookaccounts en de aankondigingen in de stations. "NMBS betreurt dat deze staking de reisplannen van haar klanten fors verstoort en zal dan ook alles in het werk stellen om de hinder zo veel mogelijk te beperken", klinkt het.

De actie volgt op een spontane staking van de Waalse treinbonden. Zij legden vorige week het werk neer in onvrede met de beslissing van de NMBS om kredietdagen in te trekken.

Foto Belga / N. Maeterlinck