Nieuw themapark is walhalla voor wijnliefhebbers

Disneyland Parijs krijgt volgende maand concurrentie van een nieuw themapark, al is de kersverse toeristische attractie meer gericht op volwassenen. Binnen enkele dagen openen onze zuiderburen namelijk een heus wijnthemapark waar je a volonté wijn kan slurpen en je kan onderdompelen in de wijncultuur.

Het gebouw krijgt de naam La Cité du Vin en is geïnspireerd door de draaiende beweging van de godendrank in een glas. In het themapark zelf is er een belevingsmuseum dat zich focust op de geschiedenis van wijn, zijn er 20 thematische ruimtes en worden er workshops en wijndegustaties georganiseerd.

A photo posted by La Cité du Vin (@laciteduvin) on

Wildwaterbanen gevuld met vino vind je er niet, maar dat is geen slechte zaak aangezien alle bezoekers waarschijnlijk lichtjes beschonken zullen zijn. In de plaats daarvan kan je wel boottochtjes maken of dineren in een panoramisch restaurant op 35 meter hoog, waar je kan genieten van adembenemende uitzichten over het wijngebied van Bordeaux.

Op 1 juni opent La Cité du Vin de deuren. Wie een bezoekje wil brengen aan het park, moet daar ongeveer 20 euro voor neertellen.

A photo posted by La Cité du Vin (@laciteduvin) on

Foto Flickr / La Cité du Vin