WK motorcross - GP van Spanje - Gajser rijdt overtuigend naar zege, Desalle is vierde bij comeback

door
Belga
Leestijd 2 min.

Tim Gajser (Honda) heeft zondag de Grote Prijs motorcross van Spanje, de negende manche van het wereldkampioenschap MXGP, op zijn naam geschreven. De Sloveense WK-leider haalde het op het circuit van Talavera de la Reina voor de Duitser Max Nagl (Husqvarna) en de Fransman Gautier Paulin (Honda). Clément Desalle (Kawasaki) was de beste Belg op de vierde plaats. Jérémy Van Horebeek (Yamaha) eindigde op de achtste stek. Kevin Strijbos (Suzuki) werd 32e.

Gajser reed in zowel de eerste als de tweede reeks naar de zege. In de tweede reeks haalde hij het voor Nagl en Paulin. Desalle, die na een schouderblessure zijn wederoptreden maakte, eindigde voor Van Horebeek op de zesde plaats. Strijbos reed de tweede reeks na een aanrijding niet uit.

In de WK-stand vergroot Gajser (385 punten) zijn voorsprong op de Fransman Romain Febvre (Yamaha, 361 punten), die in Spanje pas zesde werd. De Italiaan Antonio Cairoli (KTM, 338 ptn) vervolledigt de top drie. Van Horebeek (274) is zesde, Strijbos (204) is achtste en Desalle (117) rukt op naar de veertiende plaats.

In de MX2 won Jeffrey Herlings (KTM) na de eerste ook de tweede reeks voor de Fransman Benoit Paturel (Yamaha) en de Let Pauls Jonass (KTM). De Nederlandse WK-leider schrijft daarmee de GP van Spanje op zijn naam, Paturel en Jonass mogen mee op het podium. Bryan Boulard (Kawasaki), 29e en 27e in respectievelijk de eerste en tweede manche, staat op de dertigste plaats. Jens Getteman (KTM) is 35e na een 21e stek in de eerste en een 34e plaats in de tweede race. Brent Van Doninck (Yamaha) was 36e in de eerste reeks, maar startte later op de namiddag niet meer. In de WK-stand verstevigt Herlings, die 17 van de 18 reeksen won, zijn leidersplaats (447 punten). De Zwitser Jeremy Seewer (Suzuki, 325 punten) en Jonass (300 punten) volgen op ruime afstand. Van Doninck (142) is elfde, Damon Graulus (Honda, 43) 22e en Gettemans (32) staat op de 24e plaats.

De volgende WK-manche wordt op 5 juni afgewerkt in Frankrijk.

bron: Belga