Jonge voetballer in zijn slaap overleden

door
Belga
Leestijd 1 min.

In Lier is in de nacht van vrijdag op zaterdag een voetballer in zijn slaap overleden. Sam Wouters, een jonge twintiger, kwam volgens het parket na een avondje uit met vrienden thuis en sprak er nog met zijn vader. De volgende dag troffen zijn ouders hem levenloos aan in bed. Een autopsie moet duidelijkheid brengen. Wouters speelde de afgelopen twee seizoenen als flankverdediger voor voetbalclub FC Berlaar-Heikant, nadat die club hem destijds had weggehaald bij concurrent Lyra.

Volgens het parket van Mechelen was de jongeman de avond voordien nog met vrienden weggeweest en sprak hij bij thuiskomst nog met zijn vader, zonder dat er problemen leken te zijn. Hij kroop in bed, waar zijn ouders hem de volgende dag levenloos aantroffen nadat zij zich afvroegen waarom hun zoon zo lang op zijn kamer bleef.

Het is nog onduidelijk waaraan de jongeman is overleden. De jongeman stond niet gekend voor problemen met alcohol of andere drugs. Een vriend verklaarde wel dat hij zich de laatste week moe voelde. Een wetsdokter werd aangesteld en een autopsie werd bevolen om meer duidelijkheid te krijgen.

bron: Belga