Genk heeft laatste Europese ticket beet

KRC Genk heeft het laatste Europese ticket veroverd. In de terugmatch van de barrage tegen Sporting Charleroi wonnen de Limburgers in de Cristal Arena met 5-1. Met dat resultaat wiste Genk de met 2-0 verloren heenwedstrijd in Charleroi uit. De Karolo's moesten na zestien minuten met tien voort. Doelman Nicolas Penneteau kreeg rood nadat hij Samatta in het strafschopgebied onderuit had gemaaid. Nikos Karelis (19.) liet de ingevallen Parfait Mandanda vanaf de penaltystip kansloos. Genk buitte het nummerieke overwicht optimaal uit. Na een vrije trap van de alomtegenwoordige Leon Bailey maakte Aly Samatta (27.) er in de herneming 2-0 van. Vier minuten later vond Karelis de weg naar het doel, maar zijn treffer werd wegens buitenspel afgekeurd.

Met de rust in zicht maakte de onvermijdelijke Jérémy Perbet (40.) een zeer belangrijke aansluitingstreffer, waardoor Genk nog minstens twee doelpunten moest maken. Op slag van rust duwde Sandy Walsh een voorzet van Bailey in één tijd tegen de netten: 3-1 na de eerste helft. Genk ging na de pauze op zijn elan door. Karelis (56. en 71.) vervolledigde zijn hattrick en legde de 5-1 eindstand vast. Charleroi sloot de wedstrijd nog af met negen veldspelers, nadat ook Amara Baby rood had gepakt in de blessuretijd.

Alle Europese tickets liggen nu vast. KRC Genk (vierde in Play-off I) staat in de tweede voorronde van de Europa League. De Limburgers spelen voor het eerst in drie jaar opnieuw Europees voetbal. In 2014 werden ze door het Russische Anzji uitgeschakeld in de zestiende finales van de Europa League. Kampioen Club Brugge is rechtstreeks geplaatst voor de groepsfase van de Champions League. Vicekampioen Anderlecht treedt aan in de derde voorronde van het kampioenenbal. AA Gent (derde in Play-off I) speelt de derde voorronde van de Europa League. Bekerwinnaar Standard mag rechtstreeks naar de EL-poules.