EK 2016 - Graziano Pellè schenkt Italië 1-0 zege in oefenduel tegen Schotland

door
Belga
Leestijd 1 min.

Italië heeft zondag in een oefenduel in Malta Schotland een 1-0 nederlaag toegediend. Het was Southampton-spits Graziano Pellè die iets voor het uur de enige treffer maakte in het Ta'Qali Stadium. De Squadra is op het EK in Frankrijk de eerste opponent van de Rode Duivels, beide teams treffen mekaar op 13 juni in Lyon. In de eerste helft was Italië het gevaarlijkst, maar ondanks veel balbezit zat scoren er niet in. Twaalf minuten na de pauze opende Southampton-spits Graziano Pellè de score, hij krulde de 1-0 knap tegen de Schotse touwen. Daarna hielden de Italianen makkelijk stand, al miste Matt Ritchie nog een grote kans.

Op 6 juni sparren de Italianen nog tegen Finland. Italië opent op het EK tegen de Rode Duivels op 13 juni in Lyon. Daarna wachten Zweden (17 juni) en Ierland (22 juni).

Italië speelde met: Buffon, Barzagli, Bonucci, Chiellini, Candreva (62. Parolo), Florenzi, De Rossi (67. Jorginho), Giaccherini (80. Bonaventura), Darmian (59. Bernardeschi), Eder (59. Insigne), Pellè (67. Zaza)

bron: Belga