EK 2016 - Duitsland in oefenpot met 1-3 onderuit tegen Slovakije, Spanje klopt Bosnië

Wereldkampioen Duitsland heeft zondag in Augsburg zijn vriendschappelijke wedstrijd tegen Slovakije ter voorbereiding van het Europees kampioenschap voetbal verloren met 1-3. Titelverdediger Spanje werkte tegen Bosnië-Herzegovina een goede generale repetitie af. In het Zwitserse Sankt Gallen werd het 3-1. EK-debutant Albanië versloeg Qatar (3-1). Op een zeer nat veld kwam Duitsland in de twaalfde minuut op voorsprong. Mario Gomez scoorde vanaf de stip. Dankzij een geniale uithaal van Marek Hamsik (41.) en een rake kopbal van Michal Duris (44.) ging Slovakije met een 1-2 voorsprong de rust in. De Belgische scheidsrechter Serge Gumienny hield de spelers omwille van een hevige onweersbui bijna veertig minuten langer binnen, maar floot de wedstrijd wel opnieuw op gang. Juraj Kucka (52.) legde in de tweede helft de 1-3 eindstand vast. De 'Mannschaft' van bondscoach Joachim Löw is op het EK ingedeeld in groep C met Polen, Noord-Ierland en Oekraïne. Slovakije neemt het in poule B op tegen Rusland, Wales en Engeland.

Spanje stond na 18 minuten al 2-0 voor dankzij Nolito (11. en 18.), die beide doelpunten voor zijn rekening nam. Emir Spahic (29.) lukte nog voor de koffie de aansluitingstreffer. Pedro zette in de blessuretijd de 3-1 eindstand op het scorebord. 'La Roja' kijkt op het EK Tsjechië, Turkije en Kroatië in de ogen in groep D.

Albanië bereidde zich in het Oostenrijkse Hartberg voor op zijn allereerste Europese kampioenschap met een oefenpot tegen Qatar, dat in 2022 het WK organiseert. De Qatarezen kwamen op voorsprong via Hassan (2.), maar Arlind Ajeti (23.), Ermir Lenjani (40.) en Armando Sadiku (64.) trokken de Albanezen over de streep. De troepen van de Italiaanse bondscoach Gianni De Biasi spelen in poule A tegen gastland Frankrijk, Roemenië en Zwitserland.