Champions League - Trainer Simeone voelt de pijn van fans Atlético

door
Belga
Leestijd 1 min.

Voor de tweede keer in drie jaar verloor Atlético Madrid zaterdag de finale van de Champions League en dat kwam hard aan bij trainer Diego Simeone. "Eerlijk gezegd weet ik niet welke nederlaag het meeste pijn deed", zei de Argentijn, wiens elftal in Milaan via strafschoppen moest buigen voor stadgenoot Real Madrid.

"Het doet me vooral pijn om het verdriet te zien van alle fans die veel geld hebben betaald om naar Milaan te komen. Ik voel me ervoor verantwoordelijk dat we hen niet konden geven wat ze wilden", aldus Simeone. "Dat doet het meeste pijn."

Twee jaar geleden verloor Atlético in de finale ook al van Real, toen in de verlenging (4-1). Zaterdag hield de ploeg van Simeone het langer vol, maar in de strafschoppenserie ging het alsnog mis.

"De ploeg die wint is altijd de beste ploeg", erkende de leider van het hechte Madrileense collectief ruiterlijk. "Ik ben trots op mijn spelers, ze hebben Barcelona en Bayern München verslagen. Ik houd van mijn jongens. We moeten nu onze wonden likken en hard blijven werken om de Champions League wél een keer te winnen."

bron: Belga