Bpost - Bpost-CEO vindt communicatie Labille "totaal misplaatst"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Nu de deal tussen bpost en PostNL is afgesprongen, haalt bpost-topman Koen Van Gerven uit naar voormalig PS-minister van Overheidsbedrijven Jean-Pascal Labille. Die veroorzaakte vrijdag onrust met verklaringen over het overheidsbelang in bpost. Labille zei op de RTBF dat een verkoop van een deel van het overheidsbelang in het postbedrijf zeer nakende was. Hij sprak van "een kwestie van uren". De PS'er bracht ook naar buiten dat er toenadering bezig was met een andere Europese operator. Al snel waren er mediaberichten over PostNL en werd de handel in aandelen van bpost en PostNL op de beurs stilgelegd.

Bpost bevestigde zondag dat er met PostNL gesproken werd, maar dat de onderhandelingen stopgezet zijn zonder akkoord. In een gesprek met Belga laat de bpost-CEO verstaan dat hij de communicatie van Labille vrijdag niet kon appreciëren. "Ik weet niet wat hij daarmee bedoeld heeft, maar in dergelijke dossiers is grote discretie vereist. Zijn uitlatingen waren totaal misplaatst, en dat weet hij zelf ook", sneert Van Gerven.

De uitlatingen van Labille veroorzaakten ongerustheid bij de vakbonden. ACOD'er bij bpost Jean-Pierre Nyns reageerde vrijdag verrast en boos dat het bedrijf de bonden op geen enkele manier had ingelicht over de gesprekken met de Nederlanders. "Een ezelsstamp voor het personeel", noemde hij het.

Van Gerven vindt dat de vakbonden niet ongerust moeten zijn over een deal zoals met PostNL besproken werd. "Ze zouden dit moeten toejuichen. We moeten het bedrijf sterker maken voor de toekomst", zegt hij. De topman benadrukt ook dat alle individuele en collectieve arbeidsvoorwaarden gegarandeerd zijn in de wet. Van Gerven zit morgen/maandag samen met de vakbonden.

bron: Belga