School betaalt jaarboeken terug wegens citaten van tirannen

Leerlingen van de Quaker Valley High School in de Amerikaanse staat Pennsylvania waren onaangenaam verrast toen ze het jaarboek opensloegen. In plaats van grappige of inspirerende uitspraken van de studenten, stonden er citaten van Hitler, Stalin en Abu Bakr al-Baghdadi.
door
Kevin
Leestijd 1 min.

"Ideeën zijn krachtiger dan geweren. We zouden geen geweren geven aan onze vijanden, dus waarom zouden ze ideeën mogen hebben?" Die uitspraak van Jozef Stalin staat te lezen onder de foto van enkele tieners. De school heeft al mea culpa geslagen. Misnoegde ouders en leerlingen kunnen hun geld, minstens 69 dollar (62 euro), terugkrijgen of stickers aanvragen die de ongepaste uitspraken zullen verhullen.

"Dit is een spijtige zaak. Het schooldistrict zou zulke boodschappen nooit goedkeuren in een publicatie van de school. We zijn ons bewust van de emoties die deze zaak oproept bij onze studenten en hun familie en daarvoor willen we ons excuseren", laat de school weten.

Pittsburgh Tribune-Review kon een mail van de school inkijken, waarin het voorval verklaard wordt. Blijkbaar hadden ze de citaten wel nagelezen, maar de bedenker niet. Dan nog kan je je afvragen of de bovenstaande uitspraak van Stalin geschikt is voor een jaarboek.

Hitler, Stalin and Islamic State terrorist group leader quoted in Quaker Valley yearbook https://t.co/zBOAOf5s5h pic.twitter.com/brN6SnKNpv

— Bobby Cherry / Trib (@bc_Trib) 26 mei 2016

Archiefbeeld AFP